Social Engineering Bedrijfsgeheimen

Social Engineering Bedrijfsgeheimen is soms kinderlijk en verrassend eenvoudig.

Middels social engineering is het soms super eenvoudig om bedrijfsgeheimen te ontfutselen. Dit werd gedaan door Kevin Mitnick waarbij Motorola de source code naar hem stuurde zonder verdere vragen.

Wiki: Social engineering of social hacking, is een techniek waarbij  een (computer) kraker een aanval op (computer)systemen tracht te ondernemen door de zwakste schakel in de (computer)beveiliging, namelijk de mens, te kraken. De aanval is gericht op het verkrijgen van vertrouwelijke of geheime informatie, waarmee de hacker dichter bij het aan te vallen object kan komen. De beroemdste kraker die van deze techniek gebruikmaakte, is Kevin Mitnick. Hij heeft zijn ervaringen verwoord in het boek The Art of Deception.

Opmerking: De definitie wiki iets aangepast (de data hoeft niet per se gericht te zijn op een computersysteem maar algemener: een systeem, persoon of organisatie. Het hoeft ook geen computerkraker te zijn, social engineering kan worden toegepast zonder dat een computer ter sprake komt of betrokken is.